Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kokt fisk med räksås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

God och enkel.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Salta och peppra fiskfiléerna. Rulla eller vik dem dubbla och lägg på smord ugnssäker form. Täck med folie och sätt in formen i ugnen i ca. 20 min.
  3. Skala räkorna och hacka dem grovt. Hetta upp olja i en gryta och lägg i räkskalen, fräs dem ett par minuter. Häll på vatten och vin och tillsätt lök, morötter, tomatpure, timjan och lagerblad. Koka under lock i 20 min.
  4. Sila buljongen. Fräs smör och mjöl till såsen. Späd med räkbuljong och grädde och vispa såsen slät. Koka ett par minuter.
  5. Smaka av med salt och peppar och rör i räkorna. Servera fisken med räksås, kokt potatis och någon kokt grönsak.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.