Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jag tycker om gädda därför älskar jag detta recept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fjälla och skölj gäddan . Rensa den från ryggen, för att få buken hel. Skär med en vass kniv på båda sidor om ryggbenet och klipp av huvud och stjärt. Dra loss ryggbenet och ta bort inälvorna. Klipp bort gälarna.
  2. Gnid in fisken med salt och citronsaft. Skala och hacka löken. Fräs den i matfett tills den blir mjuk ock genomskinlig. Borsta champinionerna rena och hacka dem fint. Blanda ner dem i löken och fräs tills all fuktighet avdunstat. Blanda ner persiljan. Smaksätt med salt och peppar .
  3. Fyll fisken med blandningen. Sy ihop den med grov nål och bomullsgarn eller fäst ihop med tandpetare.
  4. Smörj en ungssäker form och lägg ner den fyllda fisken. Pensla med smällt matfett och sikta ströbröd över. Klicka på matfett. Stek i ugn 200 grader, ca 35 minuter. Ös några gånger. Späd med vatten mot slutet av stekningen. Låt fisken steka färdigt. Servera med kokt potatis och grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Vinylblomma 24 januari 2012

    Super gott! Detta kommer serveras ofta här hemma.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.