Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Julskinka kokt

(1 kommentar)  
  • Tid: 3 timmar 30 minuter
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj av skinkan i kallt vatten. Lägg skinkan i kastrull och fyll på vatten så det täcker skinkan. Tag därefter upp skinkan. Koka upp vattnet Lägg därefter i skinkan försiktigt. Koka upp och skumma av. Lägg i kryddorna och sjud vattnet. Koktid en knapp timme per kg skinka.
  2. Spadet används sedan till ärtsoppa och bruna bönor.
  3. Låt skinkan kallna. Skär av svålen. Garnera med ägg och senap. Strö ströbröd rikligt.
  4. Griljera i ugn 250 grader tills skinkan blir lagom brun. Provät den varm.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 4 januari 2011

    Kokade skinkan enligt receptet, men tog hälften av kryddor och honung eftersom min skinka var mindre. Det var den bästa skinkan jag har kokat. Griljerade med ägg och fransk senap.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.