Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ugnsstekt mandelfisk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Vi har valt kummel till mandelfisken, men det går förstås också bra att ta en annan typ av vit fisk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Dela fiskfilén i portionsbitar och vik tunna delar mot varandra så att bitarna blir så jämntjocka som möjligt. Lägg dem i en ugnsäker form. Salta och peppra.
  2. Blanda rivet bröd med mandelspån och citronskal. Strö blandningen på fisken och droppa över olja. Lägg en kvist tomater bredvid fisken. Stek mitt i ugnen 10-12 minuter.
  3. Blanda dressingen. Servera fisken med färskpotatis, sockerärter, sallad och dressing
  4. Ca 435 kcal, varav ca 14 g fett, 40 g kolhydrater, 36 g protein

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • svengelsk 14 oktober 2016

    Återkommer till det här receptet varje gång jag hittar kummel i fiskdisken. Någon citronolivolja har jag inte och som oftast serverar jag med klyftpotatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.