- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Ännu en barnfavorit här hemma!
Jag använder en stekgryta men har man inte det bryn kycklingen i stekpanna och lägg sedan i en kastrull.
Fungerar med både ris och pasta till men vi har för det mesta pasta.
Blir nästan godare dagen efter!
Instruktioner
- Bryn kycklingen runt om och lägg den sedan med bröstsidan nedåt i gytan.
- Dela löken i klyftor och lägg runt kycklingen.
- Häll på vatten så det täcker halva kycklingen.
- Tillsätt rosépeppar och oregano.
- Puttra ca 40 minuter.
- Ta upp kycklingen och kontollera att den är färdig.
Sila bort lök och pepparkorn och reducera ned såsen lite.
- Tillsätt buljongtärning, grädde, soya och pressad vitlök.
- Gör en redning på mjöl och vatten och häll i så såsen blir rättså tjock.
- Koka några minuter så mjölsmaken försvinner.
Tag bort från plattan.
- Smaksätt med salt, vitpeppar och lite mer oregano.
- Rensa kycklingen och dela den i ätvänliga bitar och lägg ned i såsen så den blir varm.
- Servera med pasta eller ris.
Publicerat den
22 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar