- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett kanongott recept som jag fick tag på från TV4's hemsida
Instruktioner
- Plocka av dillvipporna och hacka dem. Ta vara på stjälkarna. Skär torsken i 4 portionsbitar. Skala räkorna och dela dem. Skala äggen och tärna dem.
- Lägg torskbitarna trångt i en stor kastrull. Häll på salt och vatten så att det täcker och lägg i dillstjälkarna. Lägg på ett lock och koka upp. Sänk värmen och låt fisken sjuda försiktigt i 4- 8 minuter, beroende på tjocklek. Innertemperaturen ska vara 60° på det tjockaste stället.
- Smält smöret i en annan kastrull. Tillsätt räkor, ägg och dill. Låt alltsammans bli genomvarmt. Det tar ca 1 minut. Rör om försiktigt. Ta upp fisken med hålslev och fördela på varma tallrikar. Skeda över räkblandningen och servera genast med kokt potatis.
Publicerat den
5 december 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott, men nästa gång tar jag lite saltigare räkor. Att det är lättlagat gör det inte sämre.