Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt äppelsaft med kanel

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Ta vara på äppelskörden och koka din egen saft! Detta goda saftrecept smakar både äpple och kanel. Ur boken Min äppelbok.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj äpplena och dela dem i halvor.
  2. Lägg alla ingredienser utom sockret i en stor kastrull och koka långsamt upp under lock tillls äpplena börjar koka sönder.
  3. Sila ned saften i en rostfri kastrull genom en silduk. Koka upp, rör ned sockret och gör ett nytt kort uppkok.
  4. Häll upp på väl rengjorda och varma flaskor (ursköljda i varmt vatten).
  5. Låt kallna och förvara sedan svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.