Husmanskost som alla gillar.
Instruktioner
- Skölj kycklingen och bind eventuellt upp den med ett hushållssnöre.
- Skala och skär lök och morot i bitar. Koka upp vattnet med buljongtärningarna, vinägern, matfett, dillen, lagerbladen, lite salt och pepparkornen. Låt koka under lock ca 10 minuter.
- Lägg i kycklingen. Låt den koka 40-50 minuter och ta sedan upp den. Ta bort skinnet, bena ur kycklingen och skär köttet i mindre bitar. Häll på lite av buljongen och håll varmt.
- Sila buljongen i en annan kastrull och koka ihop den till hälften. Tillsätt grädden och vispa ner dillen och maizenan utrörd i lite vatten. Koka ytterligare en minut. Rör ner smöret. Smaka av med salt, peppar och vinäger. Servera med potatis och sockerärter.
Publicerat den
29 januari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Nu har jag testat kycklingen, och det blev jättegott! Måste säga att det faktiskt är första gången som jag kokat hel kyckling så jag var lite nervös men helt utan orsak! Tackar för receptet!
Smakade alldeless utmärkt !