Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt rödspätta med gräslökssås och lyxmos

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Helt underbar fiskrätt med en sås som är helt fantastiskt, till det ett lite lyxigare mos med lite palsternacka i, parmesanost och grädde! Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att skala potatis och palsternacka och koka ca 20-25 minuter.
  2. Koka upp 2 liter vatten med 3 msk salt och en skalad citron i tunna skivor i en rymlig kastrull eller panna. Skölj spättorna under kallt vatten. Lägg spättorna i kastrullen och sjud dem sakta i 6-8 minuter.
  3. Koka broccolin.
  4. Gräslökssås: Koka upp vinet tillsammans med fiskbuljongtärningarna. Tillsätt crème fraiche och koka några minuter. Smaka av såsen med salt och citronpeppar och tillsätt gräslöken. Låt koka ihop och smaka av igen. Vispa slutligen i ett par matskedar smör.
  5. Gör moset: Mosa potatisen och palsternackan och lägg i en äggula, 2 dl matlagningsgrädde, salt, peppar och parmesanost samt smör. Vispa med elvispen tills det blir lagom luftigt. Smaka av.
  6. Servera spättan med citronskivor, broccoli, fisken och den underbara såsen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • mumsan 22 september 2008

    Smarrigt!

  • cissgott 22 juni 2015

    Jättegott!!! Jag gjorde ett "mixat" mos = potatis och broccoli. Perfekt. Serverade fisken med moset och extra broccoli då jag är "broccoli-fan"

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.