Helt underbar fiskrätt med en sås som är helt fantastiskt, till det ett lite lyxigare mos med lite palsternacka i, parmesanost och grädde! Mums!
Instruktioner
- Börja med att skala potatis och palsternacka och koka ca 20-25 minuter.
- Koka upp 2 liter vatten med 3 msk salt och en skalad citron i tunna skivor i en rymlig kastrull eller panna. Skölj spättorna under kallt vatten. Lägg spättorna i kastrullen och sjud dem sakta i 6-8 minuter.
- Koka broccolin.
- Gräslökssås: Koka upp vinet tillsammans med fiskbuljongtärningarna. Tillsätt crème fraiche och koka några minuter. Smaka av såsen med salt och citronpeppar och tillsätt gräslöken. Låt koka ihop och smaka av igen. Vispa slutligen i ett par matskedar smör.
- Gör moset: Mosa potatisen och palsternackan och lägg i en äggula, 2 dl matlagningsgrädde, salt, peppar och parmesanost samt smör. Vispa med elvispen tills det blir lagom luftigt. Smaka av.
- Servera spättan med citronskivor, broccoli, fisken och den underbara såsen.
Publicerat den
8 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Smarrigt!
Jättegott!!! Jag gjorde ett "mixat" mos = potatis och broccoli. Perfekt. Serverade fisken med moset och extra broccoli då jag är "broccoli-fan"