Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt svartrot med smörsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Man äter väl inte svartrot så ofta. Men det är ganska gott tycker jag..

Ingredienser

Instruktioner

Skala svartrötterna med en potatisskalare och lägg dem i vatten med mjöl och citronsaft. De mörknar annars snabbt. Ta upp dem ur vattnet och koka dem i lättsaltat vatten 15 - 20 minuter. Smält matfettet i en stekpanna. Häll i ströbrödet och låt det fräsa en stund. Smaksätt med buljongen. Lägg upp svartrötterna på ett varmt serveringsfat, häll över smöret och strö på hackad persilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.