Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt torsk med äggsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Snabblagad fiskrätt som passar lika bra till vardags som till söndagsmiddagen.

Ingredienser

Instruktioner

1. Sås: Hårdkoka ägget. Skala och hacka det, lägg i en skål och ställ åt sidan. 2. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka cirka 3 minuter. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan. 3. Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock cirka 3 minuter. 4. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. 5. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JennyV 2 augusti 2008

    Detta är ju husmanskost på topplistan! Behöver ju inte använda torsk, går ju lika bra med annan vit fisk! Äggsås är ju oslagbart till detta!!

  • popik 11 augusti 2008

    En riktigt gammal klassiker.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.