Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokt torsk med grönsaksragu

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

En verklig omtyckt fiskrätt, där den krämiga ragun med sina strimlade grönsaker får finfin smak av gräslöken. Du kan även använda spättafilé eller koljafilé som tillagas som receptet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg fisken i en låg och vid panna. Salta och peppra. Pressa över citronsaft.
  2. Täck med smörat papper eller lock. Låt fisken koka i sitt eget spad på medelvärme, 8-10 min.
  3. Skala morötterna. Strimla dem fint. Skölj och strimla också fänkålen fink.
  4. Smält matfettet i en kastrull. Lägg i grönsakerna och låt den fräsa utan att ta färg, ca 5 min.
  5. Salta, peppra och häll på buljong och créme fraiche. Låt detta koka ca 10 min.
  6. Klipp gräslök över.
  7. Servera den kokta fisken med ragun och kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.