Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Revben med lönnsirap

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Överraska nära och kära med dessa möra revben. De är glaserade med en söt och kryddig marinad baserad på lönnsirap.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär löken i klyftor. Lägg revbenen i en kastrull och täck med lättsaltat vatten. Koka upp. Skumma sedan av och tillsätt svartpepparkorn och lök. Låt revbenen sjuda 45 minuter på svag värme. Låt dem svalna ordentligt, gärna i vattnet. Dela dem i bitar längs benen.
  2. Gör marinaden. Blanda lönnsirap, farinsocker, worcestershiresås, vitlök, paprikapulver, spiskummin, senap, kanel, salt och peppar i en stor skål. Blanda ordentligt.
  3. Lägg revbenen i skålen i omgångar. Gnid in dem med marinaden så att de täcks helt och hållet. Täck över och marinera minst en timma i kylen, men helst över natten.
  4. Sätt på grillen. När glödbädden är het, lägg revbenen på grillen, långt ifrån glöden. Spara marinaden. Grilla revbenen 15-20 minuter, vänd ofta. Pensla med marinaden då och då under tiden de grillas. Servera genast.
  5. Ge revbenen asiatisk smak genom att byta ut worcestershiresåsen, senapen och kryddorna mot ½ tsk kinesiska fem kryddor och 2 tsk riven ingefära.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.