- Serverar: 6-7 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Det finns många varianter på knödlar, den här är med bröd och även här kan det varieras. Går även att göras på färsk franska, du får du en annan konsistens. Lätt och enkelt.
Instruktioner
- Koka upp en STOR gryta med vatten/salta.
- Skär långfranskan i tärningar (sockerbits storlek), lägg tärningarna i en stor bunke.
- Blanda samman ägg, mjölk, salt, häll sedan det över brödet.
- Blanda mjöl, bakpulver, häll det över brödet och arbeta in mjölet lätt.
- Baka ihop stora bollar (tennisbolls storlek), skölj bollarna i vatten.
- Rulla bollarna i mjöl, stoppa sedan dom i kokande vatten.
- Kokas i 20 minuter , dela sedan dom på mitten.
- Till knödeln serveras en mycket sås rik köttgryta.
Knödeln ersätter potatisen.
Publicerat den
25 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar