Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kokta Brödbollar (Semmel knödel)

 
  • Serverar: 6-7 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Det finns många varianter på knödlar, den här är med bröd och även här kan det varieras. Går även att göras på färsk franska, du får du en annan konsistens. Lätt och enkelt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp en STOR gryta med vatten/salta.
  2. Skär långfranskan i tärningar (sockerbits storlek), lägg tärningarna i en stor bunke.
  3. Blanda samman ägg, mjölk, salt, häll sedan det över brödet.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, häll det över brödet och arbeta in mjölet lätt.
  5. Baka ihop stora bollar (tennisbolls storlek), skölj bollarna i vatten.
  6. Rulla bollarna i mjöl, stoppa sedan dom i kokande vatten.
  7. Kokas i 20 minuter , dela sedan dom på mitten.
  8. Till knödeln serveras en mycket sås rik köttgryta. Knödeln ersätter potatisen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.