Varför inte pröva på att koka färsruladerna som omväxling. Med en god citronsås till blir det en ny smakupplevelse.
Instruktioner
- Blanda samman köttfärs, salt, peppar, ägg och 1 msk grädde till en smidig färs.
- Skölj ett stort skärbräde med kallt vatten. Forma färsen till jämnstora, tunna biffar på skärbrädet. Strö persilja över biffarna och rulla ihop dem till rulader.
- Koka upp buljongen. Lägg i 4-5 rulader åt gången och låt dem sjuda 5-7 minuter, beroende på tjocklek. Ta upp dem med hålslev.
- Sila buljongen. Red av den med vetemjölet utrört i lite kallt vatten. Krydda med citronsaft och citronpeppar.
- Lägg ruladerna i såsen och låt dem koka på svag värme i ca 5 minuter.
- Blanda grädde och äggula. Rör försiktigt ner detta och låt såsen tjockna men inte koka.
- Servera till: potatismos smaksatt med finklippt persilja.
Publicerat den
22 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar