Gott och annorlunda tillsammans med granatäpple, rucola, belugalinser och sparris.
Instruktioner
- Koka linserna i dubbla mängden vatten och 2 msk soja. Beräkna koktiden ca 18–20 min, kolla noga så de inte blir mosiga! Häll av vattnet och blanda med olivoljan och balsamvinägern, lite salt och peppar.
- Dela granatäpplet och pilla försiktigt ur kärnorna.
- Vänd laxen, skuren i stora tärningar i olja och chili/limekryddan tillsammans med bläckfiskringarna.
Obs! Hit kan du förbereda.
- Vid servering:
Koka sparrisen ett par min i saltat vatten.
Stek lax och bläckfisk ett par min på varje sida i en klick smör i panna på spisen.
- Lägg upp salladen med rucolan i botten, fyll på med linser. Toppa med laxbitar, bläckfisk och sparris.
- Strö granatäpplekärnor, flingsalt och nymald svartpeppar över. Droppa på lite olivolja och balsamvinäger.
Publicerat den
17 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar