Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Potatis - Gräddstuvad potatis

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Vanligtvis görs stuvad potatis genom att skära ned kalla kokta potatisar i en vit grundsås, tillsätta dill eller persilja. Denna rätt är en lyxvariant som med fördel serveras till t.ex färskrökt- eller rimmad lax.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala sköj av potatisen. Skär den i cm-stora tärningar men skölj inte potatisen efter den är skuren, stärkelsen skall vara kvar. Lägg tärningarna i en rymlig kastrull, fyll på med grädden och mjölken och tillsätt salt och kryddor.
  2. Koka upp potatisen och låt sjuda 10-15 minuter tills potatisen känns färdig och grädden tjocknat till en krämig stuvning. Rör i grytan under koktiden med en tvärformad träslev så att det in vidbränns. Smaka av potatisen och tillsätt dillen eller persiljan.
  3. Servera till lax eller varför inte isterband.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lennart_58 19 oktober 2009

    Lyxvariant som gör gott åt lilla magen, he he. Tack o 5P.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.