- Serverar: 2-3 portioner
- Tid: 30 minuter
Skriv ut
Favoritpasta när min man och jag har en kväll på tumanhand. Räcker säkert till 3-4 som förrätt, men vi kokar lite mindre pasta och delar skaldjurssåsen på bara två. Och njuter!
Instruktioner
- Koka upp pastavattnet.
Fräs finhackad vitlök och chili i olivoljan utan att de bränns. Låt burktomaterna rinna av och skär dem grovt. Häll i pannan. Låt koka ihop lite, häll också med vinet.
- Lägg i pastan när vattnet kokar, och när det bara är ca 5 minuter koktid kvar häller du de tinade skaldjuren i pannan och låter dem puttra i såsen tills pastan är klar.
- Häll upp pastan på förvärmt serveringsfat, häll över skaldjurssåsen och strö över hackad persilja.
- Servera!
- Drick resten av vittvinet till och om du vill kan du riva på parmesan. Det gör man aldrig med en fiskbaserad sås i Italien, men det är gott!
Publicerat den
22 juli 2009
Liknande recept
Skriv kommentar