Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En underbart god förrätt som serveras med sprödvärmt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Vispa gärna samman dem med en brödpensel, då blir dressingen lite tjockare.
  3. Ansa sparrisen och skär bort det nedersta träiga på stjälkarna. Grön sparris behöver inte skalas. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i sparrisen och låt den koka ca 5-10 minuter.
  4. Lägg upp sparrisen på portionsfat och lägg 1 skinkskiva över varje. Strö på pinjekärnor och hyvlad parmesanost. Häll dressingen över.
  5. Tips! Vit sparris ska alltid skalas. Skala med potatisskalare och börja alldeles under knoppen. Skär bort den nedersta träiga delen. Vit sparris har längre koktid. Späd grön sparris behöver bara kokas 5-10 minuter. Vit sparris kan behöva mellan 20 och 40 minuter. Sparris kokas med fördel i buntar, där stjälkarna har sorterats efter tjocklek. Lägg alla knoppar åt samma håll och bind ihop till knippen. All sparris bör kokas i rikligt med lättsaltat vatten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • frucaos 17 september 2008

    Enligt min erfarenhet så kokar man sönder grön sparris på 10 min - det brukar räcka med 2-3 minuter! Annars låter det här gott - ska prova nån gång.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.