- Serverar: 4 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
En underbart god förrätt som serveras med sprödvärmt bröd.
Instruktioner
- Rosta pinjenötterna i torr stekpanna.
- Blanda samman alla ingredienserna till dressingen. Vispa gärna samman dem med en brödpensel, då blir dressingen lite tjockare.
- Ansa sparrisen och skär bort det nedersta träiga på stjälkarna. Grön sparris behöver inte skalas. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten. Lägg i sparrisen och låt den koka ca 5-10 minuter.
- Lägg upp sparrisen på portionsfat och lägg 1 skinkskiva över varje. Strö på pinjekärnor och hyvlad parmesanost. Häll dressingen över.
- Tips! Vit sparris ska alltid skalas. Skala med potatisskalare och börja alldeles under knoppen. Skär bort den nedersta träiga delen. Vit sparris har längre koktid. Späd grön sparris behöver bara kokas 5-10 minuter. Vit sparris kan behöva mellan 20 och 40 minuter. Sparris kokas med fördel i buntar, där stjälkarna har sorterats efter tjocklek.
Lägg alla knoppar åt samma håll och bind ihop till knippen. All sparris bör kokas i rikligt med lättsaltat vatten.
Publicerat den
14 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Enligt min erfarenhet så kokar man sönder grön sparris på 10 min - det brukar räcka med 2-3 minuter! Annars låter det här gott - ska prova nån gång.