Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Köttgryta med rabarber

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Att använda rabarber i mat är inte så vanligt i svensk matlagning, men i det persiska köket har man gjort det sedan urminnes tider. Som i den här köttgrytan som är ljuvligt god! Förkoka köttet i tryckkokare om du vill slänga ihop grytan snabbt en vardagskväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs mynta och bladpersilja i olivolja i en gryta. Ta upp och ställ åt sidan så länge. Skala och skiva löken och fräs den i olivolja. Lägg i köttet och bryn det runtom. Rör i kryddorna, ingefäran och vitlöken. Slå på vatten så att det täcker. Låt puttra underlock på svag värme tills köttet är mört, 1-2 timmar. Rör i mynta- och persiljeblandningen och saffranet efter halva koktiden.
  2. Skala och skär rabarbern i 3 cm stora bitar. Lägg ner bitarna i grytan och fortsätt koka på svag värme under lock tills rabarbern är klar (al dente) Smaka av med salt och eventuellt lite socker.
  3. Servera gärna grytan med saffransris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.