- Serverar: 40 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En halvsöt efterrätt från Östeuropa! Är väldigt populär i delar av USA, men jag hade aldrig hört talas om den i Sverige innan jag snubblade över receptet!
Instruktioner
- Blanda Philadelphiaost och smör i en stor skål och se till att de är ordentligt blandade. Det är lättast att använda händerna, men det går också bra med en träslev.
- Tillsätt sedan lite vetemjöl i taget. När degen blir fast, lägg den på bänken och knåda in mjöl tills den är slät och inte längre klibbar. Fortsätt sedan knåda degen i ca 5 minuter.
- Värm ugnen till 175°C. Hacka valnötterna fint i en matberedare (eller mortel). Rör i ägget och honungen.
- Kavla ut degen ungefär en halv centimeter tjock på en välmjölad yta. Skär degen i bitar, ca 8x8 cm stora. Lägg en tesked fyllning i mitten av varje ruta – valnötsröran på några, och kakfyllningen på resten. Vik sedan upp hörnen och tryck ihop till små knyten. Vill man kan man också forma dem som trianglar eller cirklar.
- Placera knytena på bakplåtspapper med ett par centimeters mellanrum. Pensla på med äggvita.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de har fått lite färg. När de har svalnat, pudra över med florsocker.
- TIPS: vill man byta ut fyllningen kan man alltid prova med någon god sylt - hallonsylt fungerar ju till det mesta! ;)
Publicerat den
6 mars 2012
Skriv kommentar