Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolafudge med lakrits

 
  • Serverar: 40 portioner
Skriv ut

Ju vidare kastrull desto snabbare resultat. Här kokas kolafudgen 25 minuter i en traktörpanna med 28 cm i diameter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda socker, grädde och sirap i en vid kastrull. Sjud på svag värme utan lock tills blandningen är 120 grader. Undvik att röra.
  2. Stöt den turkiska pepparn i morteln och blanda den med kolan. Häll ut smeten på plåt med silpatduk eller bakplåtspapper.
  3. Låt kolan stelna minst tre timmar i rumstemperatur. Bryt eller skär i mindre bitar med en vass kniv.
  4. Förvara kolan kallt i tättslutande burk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.