Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolakakor med kaffesmak

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
Skriv ut

Ljuvligt goda, lite sega kolakakor med kaffemak. Går enkelt att göra gluten/mjölkfria genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och välja mjölkfritt margarin!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda ägget med nescafé-puver.
  2. Hacka mandeln med stavmixer eller matberedare.
  3. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till en deg, går smidigast med matberedare.
  4. Låt degen vila ca 30 min i kyl.
  5. Sätt ugnen på 175-200 grader (beroende på varmluft eller vanlig).
  6. Dela degen i tre delar och rulla delarna lika långa som plåten.
  7. Lägg längderna på bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem lite.
  8. Strö över kaffepulver-farinsockerblandningen. Ställ plåten i mitten av ugnen i ca 10-15 min.
  9. Skär längderna i önskad kakstorlek. Dra pappret med kakorna till ett galler, låt svalna och stelna något.
  10. Flytta sen kakorna till gallret utan papper. Njut!

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • LilliB 30 april 2013

    Detta recept kan väl ändå inte kallas glutenfritt? Hur kan det komma upp i min sökning på glutenfritt?

  • utby109 30 april 2013

    I inledningen till receptet/beskrivningen anger jag att det går att byta vetemjöl mot glutenfritt mjöl för att på så vis göra kakorna glutenfria! (De blir då dessutom frasigare... ) Lycka till! /Jess

  • bjboman 3 juli 2015

    Har nyss bakat dessa ljuvligheter till Svärfars kalas imorgon. De kommer att bli jätteuppskattade! Vi har provsmakat så jag kan intyga att de är verkligen supergoda! Verkligen värda att testa och jag kommer att göra dem igen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.