Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolamarängkaka

 
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

En underbart god kaka med mjölkchoklad och segt marängtäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör ihop smöret, sockret och farinsockret till en krämig smet. Tillsätt de övriga ingredienserna, äggulorna kan med fördel röras ner en och en.
  2. Lägg ut smeten i en smord långpanna, eller lägg först i ett bakplåtspapper. Hacka chokladen och strö den över smeten. Grädda i 200 grader, nästan längst ner i ungefär 10-15 min.
  3. Till marängsmeten så vispas vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sedan sockret och rör försiktigt runt. Bred marängen över kakan och grädda ytterligare 10-15 min tills dess att marängen fått fin färg.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.