Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med Bananfyllning

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Denna paj kom jag på en dag när jag ville bjuda på något annorlunda till en fika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman ingredienserna till pajskalet i en matberedare. Kavla ut mellan plastfolie och lägg i en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ i frysen ca 15 minuter.
  2. Fyllning:Mosa den ena bananen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör, grädde, vetemjöl och bakpulver. Rör ner den mosade bananen. Skiva den andra bananen direkt i smeten.
  3. Häll i pajskalet,grädda i 175-200 grader,ca 35 minuter. Kola:Blanda smör, farinsocker och sirap i en kastrull låt koka upp under omrörning.
  4. Koka 3-4 minuter,tills det börjar tjockna. Häll försigtigt över pajen låt svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.