Kolapaj som förbereds dagen innan.
Garnera med spritsad grädde och lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°
- Hacka ihop pajdegens ingredienser till en smulig massa och arbeta ihop till en deg.
- Kavla ut degen och lägg den i en pajform med löstagbar kant, 23 cm i diameter.
- Låt kakan stå kallt i 30 minuter.
Grädda i 10 minuter.
- Koka ihop grädde, smör och sirap, och sjud på svag värme i 10 minuter.
Rör om då och då.
- Ta kastrullen från värmen och lägg chokladen i bitar.
Rör om tills den smält.
Låt krämen svalna något.
- Häll krämen i pajskalet och låt stå svalt, gärna över natten så att krämen stelnar.
- Garnera med vispad grädde och lätt tinade lingon.
- Lycka till! Njut.
Publicerat den
29 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod paj som är lagom kolaseg men ändå smälter i munnen. Jag hade hallon till istället för lingon och det var hur gott som helst.
Gott, gott i gott gott. Älskad av både våra barnen och andras samt våra gäster tur att jag gjorde två på en gång. Tack för ett gott recept