Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med maräng

(4 kommentarer)  
Skriv ut

En söt paj som passar till dem som söker sötsuget. Njut av den men tänk på att kolapajen är väldigt mäktig.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Pajen: Smält smöret och blanda i mjöl, socker och salt. Arbeta ihop och klä en pajform tunt. Låt vila kallt någon timme. Nagga bottnen med en gaffel. Grädda i 200 graders ugnsvärme ca 15 min, till pajen fått fin färg. Låt svalna.
  2. Kolan: Blanda alla ingredienserna utom vaniljsocker och smör i en tjockbottnad kastrull. Sjud sakta ca 15 min tills kolan bubblar tjockt och släpper kanterna. Tillsätt vaniljsocker och smör i klickar. Vispas slät.
  3. Medan pajen gräddas i ugnen och kolan bubblar sätt genast igång med marängen. Vispa den tills den får en vit och slät yta. Ta ut pajen från ugnen och slå sakta ner kolan i pajen. Efter det smeta på marängen över pajen och in i ugnen igen. Pajen är klar då marängen fått en fin gyllenbrun färg.
  4. Smaklig måltid :)

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • max13 28 januari 2011

    den var as god

  • Kivdnas 15 september 2013

    Den här kolapajen har blivit en favorit hos oss, den är med på nästan varje kalas. Många gäster blir nästan lyriska. :)

  • israiso 27 december 2013

    lite för sött, men underbart god!!!! Mums!!! :)

  • israiso 21 juni 2015

    Ska det vara tre ägg i marängen eller tre äggvitor? Hur lång tid tar det ungefär för den i ugnen?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.