Kolapaj med päron

En god efterättspaj

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: paj, kola

Ingredienser

Pajdeg:
100 g margarin
1 msk socker
3 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
1 burk päronhalvor

Kolakräm:
1½ dl vispgrädde
1 dl socker
1 msk farinsocker
¾ dl ljus sirap
1½ tsk vanillinsocker
125 g margarin

Garnering:
Citronmeliss eller flisad choklad

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st
Visningar:
1517
Sparat:
29

Gör så här

Gör pajdegen i god tid och lägg i kylskåp.
Ta fram degen någon timme
före gräddningen och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.

Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter.
Låt päronhalvorna rinna av, torka dem
noga på hushållspapper och skär dem i skivor som får ligga på hushållspapper tills pajen ska fyllas.

Till kolakrämen blandas alla
ingredienser utom margarinet i en kastrull. Rör om och koka på svag värm 25-30 min.

Klicka ner margarinet att smälta och låt krämen
svalna.
Fyll pajen med päron och häll över kolakrämen.
Ställ pajen kall,gärna en stund i frysen.
Garnera med citronmeliss eller med
flisad choklad.

En paj räcker till 6-8 personer.

LIKNANDE RECEPT

Kolapaj recept
över 2 månader
av zonale
över 2 månader
av imse
över 2 månader
av lennali
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.