Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med päron

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En god efterättspaj

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör pajdegen i god tid och lägg i kylskåp. Ta fram degen någon timme före gräddningen och tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter.
  2. Grädda i 200 grader ca 15-20 minuter. Låt päronhalvorna rinna av, torka dem noga på hushållspapper och skär dem i skivor som får ligga på hushållspapper tills pajen ska fyllas.
  3. Till kolakrämen blandas alla ingredienser utom margarinet i en kastrull. Rör om och koka på svag värm 25-30 min.
  4. Klicka ner margarinet att smälta och låt krämen svalna. Fyll pajen med päron och häll över kolakrämen. Ställ pajen kall,gärna en stund i frysen. Garnera med citronmeliss eller med flisad choklad.
  5. En paj räcker till 6-8 personer.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.