Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med pistaschmandel

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En härlig kombination av Spröd pajdeg, söt kola och salta mandlar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Pajdeg:
  3. Mixa ihop alla ingredienser till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter och nagga den med en gaffel.
  4. Grädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt det kallna i formen.
  5. Kolafyllning:
  6. Koka grädde, socker och sirap till ca 123 grader i en kastrull. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är smeten färdig.
  7. Skär smöret i bitar och rör ner det och kakaon i kolasmeten.. Låt blandningen puttra på svag värme i ca ½ minut.
  8. Bred ut kolasmeten i pajskalet Strö över delade pistaschmandlar. Ställ in pajen i kylen så att smeten stelnar något.
  9. Servera gärna pajen med en klick vispad grädde och färska bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.