En härlig kombination av Spröd pajdeg, söt kola och salta mandlar.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Pajdeg:
- Mixa ihop alla ingredienser till en deg i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter och nagga den med en gaffel.
- Grädda pajskalet längst ner i ugnen i ca 25 minuter. Låt det kallna i formen.
- Kolafyllning:
- Koka grädde, socker och sirap till ca 123 grader i en kastrull. Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov för att se om kolan är klar. Droppa lite av smeten i ett glas kallt vatten. Går kolan att forma till en kula är smeten färdig.
- Skär smöret i bitar och rör ner det och kakaon i kolasmeten.. Låt blandningen puttra på svag värme i ca ½ minut.
- Bred ut kolasmeten i pajskalet Strö över delade pistaschmandlar. Ställ in pajen i kylen så att smeten stelnar något.
- Servera gärna pajen med en klick vispad grädde och färska bär.
Publicerat den
25 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar