Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolapaj med vinbär och havssalt

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Krämig kola på en krispig botten och som serveras med röda vinbär och lite salt på det -underbart! Funkar bra att förbereda. Betygsätt gärna om du har provat detta receptet och kika in på emmabylove.blogg.se

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C. Pajdeg: Smält smöret. Blanda med socker och havregryn. Blanda mjöl och kanel och häll ner i havregrynsmixen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter (för 8 port). Låt degen gå upp ca 4 cm på kanten. Ställ i kylen 30 minuter. Grädda pajskalet 10 minuter mitt i ugnen. Låt svalna. Kolafyllning: Koka upp grädde, sirap och muscovadosocker i en vid kastrull. Låt koka ca 20 minuter. Rör då och då. För att se om kolan är klar, droppa lite av kola smeten i ett glas med kallt vatten. Den ska vara mjuk och lätt formbar men inte flyta ut. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsocker och smöret skuret i bitar. Låt svalna nästan helt.
  2. Häll smeten i pajskalet. Strö över flingsalt. Ställ i kylen minst 1 timme. Hit kan förberedas. Strax före servering: Vispa crème fraichen med elvisp tills den blivit fast. Lägg upp i en skål och pudra med kanel. Garnera pajen med röda vinbär eller lingon. Servera med crème fraichen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.