Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolarisgrynspudding med julmustsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett underbart sätt att ta tillvara överbliven gröt. Puddingen är en explosion av alla julens smaker och dofter i en lättlagad rätt. Den färdigköpta kolasåsen som jag använde, går ju givetvis att byta ut till hemgjord. Perfekt som lunch eller efterrätt under julhelgen. Pudding som kallnat värms bara ljummen i mikron. Till godkännaren: Jag har ändrat missen att det stod mjölk i beskrivningen och vispgrädde i ingredienslistan. Nu står det vispgrädde i båda.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda gröt, vispgrädde, kolasås, russin, nejlikor och ägg väl, gärna med degkrokar. Häll upp i en välsmord ugnsform och grädda 1 fals under mitten i 35-40 minuter. Blanda julmust, potatismjöl och kanel i en kastrull. Koka upp under konstant omrörning, och ta från plattan när det precis kokat upp. Häll såsen i en tillbringare och sprid strösocker över ytan, så såsen inte skinnar sig. Ställ såsen i kylen till den är kall. Servera puddingen avsvalnad med kall sås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • carmarino 21 december 2013

    I receptet står mjölk men i ingredienslistan står grädde. Kan man använda vilket man vill?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.