Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Turtle cheesecake

(6 kommentarer)  
Skriv ut

Jag måste säga att jag inte är ett jättestort cheesecake fan, men men....efter denna så tror jag att jag kommer baka cheesecakes oftare, den var hur god som helst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Botten: Blanda ihop kex smulorna och smöret med hjälp utav en gaffel. Tryck ut i formen (24 cm dia.) och grädda i ca 8 min. Låt svalna i ca 5 min. Bred kolasåsen jämnt över kex botten, men låt ca 2 cm runt kanterna vara (så att det blir lättare att lossa formen). Lägg över pecannötterna jämnt. Lägg åt sidan.
  3. Cheesecake:: Vispa philadelphia osten slät (klump fri), tillsätt socker + vaniljsocker och vispa slät (klump fri). Vispa i ett ägg i taget. Och ha slutligen i chokladen. Häll smeten över nötterna i formen och grädda i ca 50 min, tills fyllningen är fast (men ändå darrig). Låt svalna helt.
  4. Ganache: Smält chokladen i micron, 30 sek i taget så att det inte bränns. Rör i grädden, lite i taget. Ganachen kommer bli hård och klumpig i början men fortsätt att ha i grädden och rör om så kommer den att bli slät, oroa dig inte. Bred över ganachen på den svalna cheesecaken och låt sedan stå i kylen i minst 4 timmar men helst över natten. Ringla över kolasåsen och sprinkla över nötterna och servera med en klick grädde. OBS! Det är jätteviktigt att philadelphia osten och äggen är i rumstemperatur, annars kommer den smälta chokladen klumpa sig när du har i den i smeten. Jag hade bråttom så jag hade över philadelphian i en skål och värmde i micron 30 sek i taget tills det var ljummet. Likadant gjorde jag med äggen, kläckte dem i en skål som jag värmde i micron i 20 sek i taget till de vart ljummet. Säkrast är ändå att låta de stå ute i ca 1 timma innan

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • GabriellaOrtega 11 mars 2009

    Hej! Vad är det för kolasås? Är det färdigköpt eller gör du den själv? Mvh Gabriella

  • Djaal 2 november 2010

    Köpt vanlig glass-sås kanske? :)

  • klindav 29 augusti 2011

    Tror att kokt kondenserad mjölk skulle göra den ännu godare...koka burken under vatten!! i tre timmar så får du en underbar kolasås!

  • sanros 1 september 2011

    mums vad gott.denna chessecake kommer definitivt att göras igen.

  • Combatmedic 4 april 2012

    Mycket god och kommer göra om denna! Lätt att göra och inga konstigheter, var som bäst när den fick stå över natten.

  • asasofie 7 maj 2012

    Vi tyckte att den var för mäktig att äta! Blev tyvärr så att vi kastade bort den även fast vi är socker råtta hela familjen :(

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.