Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Emmas och Kristinas frysta jordnötstårta med varm kolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kola och nötter. Vilken underbar kombination!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mal jordnötter eller mandel i mandelkvarn. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd i socker och nötter. Häll smeten i en lätt smord rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 150°C, ca 30 min. Låt kallna i formen.
  2. Vispa äggulor och florsocker pösigt. Tillsätt jordnötssmöret. Vispa grädden till ett fast skum och rör i äggsmeten. Häll smeten i formen. Täck med aluminiumfolie och frys ca 4 tim.
  3. Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Låt koka ca 10 min till simmig konsistens. Rör i matfett och vaniljsocker. Ta formen från frysen och lossa kanten och ev bottnen. Lägg tårtan på ett fat och ringla den varma kolasåsen över. Strö över jordnötterna. Smält chokladen i en plastpåse i mikrovågsugnen, full effekt (800W), ca 1 min eller i en skål med varmt vatten. Klipp ett hål i påsen och ringla chokladen över tårtan.
  4. Servera tårtan genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Annelijo 14 september 2009

    Det här lät gott!MMMMMMMMMMMMMMM Annelijo

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.