Knaprig mandel i pepparkakan gör den extra god! Och kolasåsen är pricken över i. Denna kaka sprider tokmycket julstämning i köket.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
- Vispa smör och socker poröst. Knäck i äggen ett i taget under omrörning. Rör ner kvarg och lingon. Mixa mandeln halvgrovt. Blanda med mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Känn med en provsticka att den är klar.
- Kolasås:
Häll grädde, socker och sirap i en kastrull med höga kanter. Låt koka tills såsen är tjock, ca 15 minuter till max 110 grader, så den inte blir hård.
- Ringla kolasåsen ljummen på kakan vid servering och toppa med lingon.
Publicerat den
6 december 2015
Liknande recept
Skriv kommentar