Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mjuk pepparkaka med kolasås och lingon

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Knaprig mandel i pepparkakan gör den extra god! Och kolasåsen är pricken över i. Denna kaka sprider tokmycket julstämning i köket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
  2. Vispa smör och socker poröst. Knäck i äggen ett i taget under omrörning. Rör ner kvarg och lingon. Mixa mandeln halvgrovt. Blanda med mjöl, bakpulver och kryddor. Rör ner de torra ingredienserna i smeten och rör till en jämn smet. Häll smeten i kakformen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Känn med en provsticka att den är klar.
  3. Kolasås: Häll grädde, socker och sirap i en kastrull med höga kanter. Låt koka tills såsen är tjock, ca 15 minuter till max 110 grader, så den inte blir hård.
  4. Ringla kolasåsen ljummen på kakan vid servering och toppa med lingon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.