Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kladdig dadelkaka med kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En härligt kladdig och kolasmakande kaka som blir extra god med en klick vispad grädde eller vaniljglass.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra fyra ugnsfasta formar.
  2. Kärna ur dadlarna, hacka grovt och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och bikarbonat. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Ta kastrullen från plattan. Häll ner vetemjöl, farinsocker, majsstärkelse, bakpulver, ingefära, kanel och kardemumma i en matberedare.
  3. Häll av vattnet från dadlarna. Rör även ner dadlar, mjölk och smör i matberedaren och mixa till en slät smet. Fördela smeten i de fyra formarna. Grädda dadelkakorna i 15-20 minuter eller tills de är torra i mitten. Testa med en sticka. Stjälp ut kakorna ur formarna.
  4. Kolasås: Blanda ihop farinsocker och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills du får en mörk, silkeslen kolasås. Det tar 10-15 minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljsocker och smör. Klart!
  5. Servera de kladdiga dadelkakorna med varm kolasås och en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.