En härligt kladdig och kolasmakande kaka som blir extra god med en klick vispad grädde eller vaniljglass.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smöra fyra ugnsfasta formar.
- Kärna ur dadlarna, hacka grovt och lägg i en kastrull tillsammans med vatten och bikarbonat. Koka upp och låt sjuda i 10 minuter. Ta kastrullen från plattan. Häll ner vetemjöl, farinsocker, majsstärkelse, bakpulver, ingefära, kanel och kardemumma i en matberedare.
- Häll av vattnet från dadlarna. Rör även ner dadlar, mjölk och smör i matberedaren och mixa till en slät smet. Fördela smeten i de fyra formarna. Grädda dadelkakorna i 15-20 minuter eller tills de är torra i mitten. Testa med en sticka. Stjälp ut kakorna ur formarna.
- Kolasås:
Blanda ihop farinsocker och grädde i en kastrull. Koka upp och låt sedan koka på medelvärme tills du får en mörk, silkeslen kolasås. Det tar 10-15 minuter. Ta kastrullen från plattan och vispa ner vaniljsocker och smör. Klart!
- Servera de kladdiga dadelkakorna med varm kolasås och en klick vispad grädde eller en kula vaniljglass.
Publicerat den
10 juni 2015
Liknande recept
Skriv kommentar