Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Inkokta päron med kolasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammaldags dessert på stark frammarsch. Goda, smakrika och mjuka päron, servera dem ljumma med den goda kolasåsen och iskall vispgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala päronen, men låt skaftet sitta kvar.
  2. Koka upp 6 dl vatten, strösocker, citronsaft och apelsinsaft. Lägg i päronen och låt koka i lagen cirka 15 minuter tills de är mjuka. Låt svalna.
  3. Gör kolasåsen. Blanda strösocker, vaniljsocker, kakao, sirap, grädde och smör i en kastrull och låt koka cirka fem minuter under omrörning.
  4. Vispa grädden och låt stå kallt i kylen tills den ska användas. Servera päronen tillsammans med kolasåsen och den vispade grädden, gärna med apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.