Den absolut godaste kladdkakan jag någonsin ätit. Läser man receptet så verkar det krångligare än det är att göra den. Gör den med fördel dagen innan så den hinner "safta till sig" under natten.
Instruktioner
- Smält smör och dra bort från plattan, bryt ner chokladen i smält den i matfettet. Rör om då och då.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör ner chokladblandningen.
Rör ner mjöl och vaniljsocker.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant.
Häll i hälften av smeten.
Grädda i cirka 10 minuter i 175 grader.
- Koka kolasmeten. Blanda ihop alla ingredienserna och koka upp i en kastrull under omrörning. Koka tills den tjocknar. Det ska bildas en ”gata” när du drar en sked i botten på kastrullen. Det tar cirka 15 minuter.
Häll kolasmeten i formen, på den del av smeten som är gräddad och ställ i frysen tills kolasmeten stelnat.
- Bred ut resten av smeten i formen uppepå den stelnade kolasmeten och grädda i cirka 10 minuter i samma värme.
- Håll kakan i kylen så håller den i minst 7 dagar. Den är godast när den fått stå i kylen över natten.
Publicerat den
14 oktober 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Det absolut godaste i chokladväg jag ätit i hela mitt liv, den är så god så man nästan gråter!
Bakade bland annat denna kaka till en chokladbuffe' och den här kakan slår ju det mesta!Balnd det godaste jag ätit i chokladväg!!!Chokladigt,sött o jättegott!!!
Jag gjorde denna till min svärmor som själv är lite av en hemma bagare så ibland är det svårt att toppa henne. Men detta slog det mesta hon beställde en likadan fast i storlek som en pizza till sin födelsedag."LYCKAT" serverade med en liten kula vaniljglass.KANON!
förstår inte riktigt detta recept? Gräddar man resten av chokladsmeten i tillsammans med kolasmeten efter att den har varit i frysen? Sätter man ihop kakbottnarna sen?
Jag förstår inte riktigt receptet heller.. Ska man först ha kakan i ugnen, sen frysen sen ugnen igen? Den låter supergod! Är sugen på att prova den :-)
OJojoj vad god! Så enkel och underbar! Tack till dig, den får 5 stjärnor!
Baka kakan i går. Den var lätt att göra och djuriskt god. Kommer att göra den många gånger. Full pott från mig
En av de absolut godaste kakorna jag ätit! Hade med den på tjejhelg i fjällen, alla sa: Den här borde de sälja på café. Sååå god! Fem stjärnor från mig!
Satan i gatan va god och mäktig den var..Jag bjöd denna på jobbet och den fick en 10:a Det sista lagret kommer att vara rinnigt efter 10 min i ugn och den skal vara det. Den kommer att stelna när ni lägger den i kylen..Smaken är lite åt Dajm hållet..Servera med grädde.
ÅÅÅÅÅH!!!! Men alltså GUUUUD! Mun-orgasm!!! Jag gjorde två stycken och gjorde misstaget att jag smakade på ena innan gästerna kom... Jag tittade snett på alla som åt av dem och ville bara rycka åt mig dem och springa iväg och äta upp dem själv!! Ha ha! Kommer att göras MÅNGA fler gånger...
Jättegod. En riktig godiskaka man ville bara ha mer. En solklar 5:a.
Blir nog att baka den nästa gång jag har gäster, låter supergod
ojoj vad god den va!! Tyvärr tog jag ut den för tidigt, skar säkert för tidigt med för jag va så sugen... så den va väldigt kladdig! Men satte in den i ugnen igen och då blev den perfekt! så de sista 10 min som kakan skulle va inne, kanske skulle vart llite längre... tyckte den blev godare ju längre kvällen gick! och det lilla som fanns kvar dagen efter va kanon! Dock förvarade jag den inte i kylen som det stod för jag visste att den skulle gå åt.. :o)) Den här blir det flera gånger! supergod!
Kica: Ja, det varierar ju lite från ugn till ugn, det var därför jag skrev cirka 10 minuter i receptet. :) Men som Jimboz skrev i en tidigare kommentar så ska det översta lagret vara lite rinnigt när kakan är klar, för det stelnar sen när man ställer den i kylen. :) Vad roligt att du gillar den, det är den absolut godaste kladdkakan jag ätit i mitt liv. :)
Helt underbar, kommer att bakas fler gånger
Den här kakan var för söt för att falla mig i smaken. Okej skulle jag ge som betyg. Min man däremot var helt lyrisk efter att ha ätit den...han ger den högsta betyg.
Denna kaka var super supergod!!! Hade med den till jobbet o alla ville ha receptet :D .Den var heller inte alls svår att göra. Toppbetyg från mig!!
Receptet kommer från boken kladdkakor av Maria Öhrn. Denna är nog den godaste av alla kladdkakor. Jag har gjort den i fyrkantig form och skurit den i små bitar. En succé på kakfatet.
Ja vad ska man säga om denna tårta jooo ........... "DEN VAR SÅ JÄKLA GOD" Du får full pott. Det enda som var är att JAG fick koka kolasmeten lite längre än 15min men vad gör väl det. Alla som smakade på den ville ha receptet o det är ett mycke gott betyg. Tack snälla du för att du ville dela med dig av receptet. Solig sommar Maria
Jag kan bara hålla med alla andra. Mycket, mycket god. Högsta betyg. Tack för ett bra recept
Hur stor form ska den lagas i?
Jag brukar göra den i form med löstagbar kant och som är ca 23-24cm i diameter. :)