Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ris à la Malta med vit choklad och apelsinkolasås

 
Skriv ut

Ris à la Malta med vit choklad och apelsinkolasås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp rikligt med vatten och lägg i kanelstången och en eller ett par nävar socker. Koka riset flödigt tills det är lagom mjukt. Skölj riset kallt i ett durkslag med kallt vatten.
  2. Vispa grädden och smält chokladen i vattenbad och låt svalna. Smält smöret till kolasåsen och vispa ner socker och Fazer ögon kakao. Låt sjuda en aning och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt koka vidare några minuter. Låt kallna.
  3. Riv av skalet från apelsinerna och spara till kolasåsen. Skär ”apelsinfiléer” av apelsinerna. (Att skära filéer är att skära loss klyftorna ur apelsinerna en och en utan att hinnorna kommer med). Blanda riset med grädden, apelsinfiléerna, innehållet i vaniljstången samt lite socker och Fazer ögon vit choklad. Smaka ev. av med mer socker. Blanda kolasåsen med apelsinskalet. Servera ris ala maltan i portionsskålar till var och en med kolasåsen ringlad på toppen.
  4. TIPS! För att spara tid, köp kolasås färdig.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.