Instruktioner
Kolaskum
Häll i sockret i en kastrull och karamellisera sockret. rör om till en jämn karamell. Häll försiktigt i grädde och mjälk. Rör om ordentligt. Sjud kolasåsen sakta i 5 minuter ta av från värmen. Häll i äggulorna i en ren kastrull och vispa lätt. Häll i kolasåsen under ständig omrörning i äggulorna. Sjud mycket försiktigt tills det börjar tjockna en aning. Sila såsen genom finmaskig sil. häll i såsen i sifonen och ladda med två patroner. Låt stå i kyl i minst två timmar. Nu kan du kreera hur du vill i småglas eller med tillbehör. Som sagt ha något friskt mot den kraftiga kolasmaken. Min personliga smak.
Mandeltuile
Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. tillsätt äggvitan och mixa tills allt har bakat ihop till en fin smet. Sätt ugnen på 180-190 grader. Smeta ut smeten så tunt du kan på en silikonmatta. Alternativt. Lägg ett bakplåtspapper ovanför och kavla ut smeten. Gör en form enligt eget tycke. Grädda tills tuilen är gyllenbrun. ca 7-8 minuter. Kom ihåg om ni ska böja tuilen, måste du vara otroligt snabb då den stelnar fort.