Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolasnittar med farinsocker

 
  • Serverar: 35-40 portioner
Skriv ut

Farinsockret i degen ger de klassiska kolakakorna en läcker, lite kryddig smak.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Rör ihop smör, farinsocker, sirap och vaniljsocker. Blanda ihop bikarbonat och vetemjöl och rör ihop allt till en deg. Dela degen i 3 delar. Rulla ut längder, ca 35 cm, och lägg dem brett isär på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Grädda längderna mitt i ugnen i 10-12 minuter. Skär längderna i sneda bitar, 1 ½ - 2 cm breda, direkt efter gräddningen. Låt kakorna svalna på plåten. Doppa ena änden i smält choklad när kakorna har kallnat.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.