Härlig pepparkakssmak på dessa kolakakor.
Instruktioner
- Rör smör,socker,sirap och vaniljsocker.
Blanda mjöl, bakpulver och kryddor.
Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop en smidig kakdeg, tillsätt ev. lite extra mjöl om degen känns kladdig.
- Rulla ut fingertjocka längder och lägg dem på bakpappersklädda plåtar. Platta ut dem lite och strö försiktigt på lite hackad mandel och pärlsocker. Tryck fast det lätt.
Lägg längderna glest på plåtar eftersom de flyter ut.
- Grädda mitt i ugnen i 175° i ca: 12 minuter.
- Skär längderna i sneda bitar medans de är varma.
Publicerat den
21 november 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt goda!!! Jag använde färsk ingefära och rev fint ner i smörsmeten. Kan inte sluta äta dem!
Bakade de här kakorna igår och de blev väldigt goda. Både sambo och en vän var väldigt skeptiska och vågade knappt smaka, men när de väl gjorde det så älskade de dem =) De är ju dessutom väldigt enkla att göra och det går väldigt fort.
Lättbakade och blev lika populära som pepparkakorna som bakades samtidigt :-)
Riktigt, riktigt goda! En klar 5:a från mej. Hade ingen mandel hemma, utan använde hackade hasselnötter istället, vilket också var gott. Kakorna blir lite hårdsega när de legat i kakburken, men det gör dom perfekta till kaffetåren. Tack för receptet! Mvh ca70
Supergoda!! Mycket bättre än pepparkakor. Rekommenderas varmt, riktig jul:-))
mycket goda och lättbakade en 5a så klart