Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatårta

 
Skriv ut

En mastig kaloribomb, men rackarns så gott. Blir 15-20 bitar

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175º.
  2. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter.
  3. Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.
  4. Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.