Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolatryffelpaj

 
  • Serverar: 16 portioner
Skriv ut

Orginalet är garnderat med lite flingsalt över. Men det hoppade jag över. Första biten var gottigt. Men tog lite för stor bit då jag blev mätt. Av min pajform fick jag inte av kanten då kolan hade fastnat så jag skulle nog sätta dit någon smörpapper eller liknande.

Ingredienser

Instruktioner

Hacka samman smör, mjöl, florsocker, kakao och salt i en matberedare. Tillsätt äggulorna och arbeta till en smidig deg. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24-25 cm i diameter. Låt stå i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda pajskalet mitt i ugnen i ca 10 min. Låt kallna. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädden med vaniljstång, frön och sirap. Ta upp vaniljstången. Bryt chokladen i bitar och rör ner dem i grädden till en jämn, slät smet. Häll smeten i pajskalet. Låt pajen stå i kylen i minst 5 timmar.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.