Den här tårtan är en banan- och ananastårta med pecannötter. Jag har stulit receptet från en amerikansk sida och översatt det med svenska mått. Det är därför som måtten kan verka lite udda som tex 7.2 dl Jag har inte hunnit testa den än. Det är en mycket gammal och populär tårta i sydstaterna.
För att översätta recept från engelska till svenska använder jag http://www.recepthjalpen.se/
Instruktioner
- Rosta pecannötterna i 5 minuter i 180 grader i 5 minuter. Rör ett par gånger. Detta ska göras innan man hackar dem.
- Värm ungen till 180°C. Smörj två 23 centimeter stora tårtformar. Lägg i
väl smors bakplåtspapper. Damma över lite mjöl.
- Häll ihop mjöl, salt, bikarbonat, bakpulver, kanel och muskotnög. Rör socker, ägg och olja så det blir poröst. Rör i ananasen. Rör försiktigt i mjölblandningen. Skär bananerna i kvartar på längden och kuber. Rör i bananerna och nötterna. Häll i hälften i vardera tårtform. Baka i ca 30 – 35 minuter eller till dess att kakan är klar. Den ska vara torr i mitten.
- Vänd kakan upp och ner på ett fat och låt den kallna.
- Rör ihop alla ingredienser till frostingen så att den blir mjuk. Lägg i mellan och använd resten på ovansidan. Använd fantasin.
Publicerat den
23 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
tror du inte att man kan använda nån typ av kolasås där man ska ha butterscotch?
Hej nu har jag bakat denna underbara tårta , vääääldigt mycket glasyr!!! Hade nog räckt med hälften, jag använde Kanolds gräddkolapluppar istället för butterscotch flavouring jog tror det blev bra det med. En stark 4:a