Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kolja i ägg- persiljesås med kokt potatis och gröna ärtor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Går även bra med torsk.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka potatis.
  2. Koka äggen tills de är medelhårda, ca 7-8 minuter.
  3. Häll upp ärtorna i en skål. Slå över hett vatten från vattenkokaren och häll av vattnet när ärtorna tinat.
  4. Skär koljafilererna i portionsbitar. Strö över salt låt det dra.
  5. Smält smör i en vid panna med höga kanter. Rör sedan ner vetemjöl till en slät redning. Vispa ner mjölk, lite i taget, samt vatten och crème fraiche. Tillsätt fiskbuljongen och vitpeppar. Koka upp. Såsen bär vara ganska tjock eftersom fisken avger vätska.
  6. Lägg ner fisken i såsen, sänk värmen och låt sjuda på svag värme i ca 6-7 minuter, eller tills fisken är klar. Späd eventuellt med lite mjölk till önskad konsistens och rör försiktigt.
  7. Skala äggen och grovhacka eller mosa lätt med gaffel. Finhacka persilja. Strö ägg och persilja över fisken i pannan. Vänd om försiktigt.
  8. Servera direkt med kokt potatis och ärtor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.