Kolja i dijon och gräslök

Den underbara färska gräslöken ger en god smak på denna rätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
Koka ris.

Finhacka knipplök. Smält smör i en liten kastrull och fräs hälften av löken på medelvärme i 2 minuter. Lägg resten av löken i en salladskål.

Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljong och 2 krm vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 minuter.

Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsform, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Ansa och halvera broccoli på längden.
Skär broccolihalvorna i tunna skivor och lägg i
salladsskålen med löken.

Ringla över 1 msk neutral olja och gnugga in oljan med händerna.
Skala och hyvla morot direkt ner i salladsskålen med broccoli.
Tärna röd paprika och strimla romansallad.
Lägg grönsakerna och körsbärstomater i skålen med broccoli.
Ringla över 2 msk neutral olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök.
Servera med riset och salladen.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Basmatiris, Knipplök, Smör, Vispgrädde, maizena, Dijonsenap, Grönsaksbuljongpulver, Vitpeppar, Koljafilé, Broccoli, Olja, Morot, Röd paprika, Romansallad, Körsbärstomater, Vitvinsvinäger, Gräslök, Salt, Svartpeppar
Visningar:
433
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Supergod potati
över 2 månader
Fläskfilé á la
över 2 månader
Marinerad kyckl
av akk
över 2 månader
LCHF - Frukostm
över 2 månader
Kycklinggratäng
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Örtsill
över 2 månader
Saffranssill
över 2 månader
Norimaki
över 2 månader
Grillad hamburg
över 2 månader
Uramaki
över 2 månader
Familjebarbeque
över 2 månader