Kolja i dijon och gräslök

Den underbara färska gräslöken ger en god smak på denna rätt.

Ingredienser

4 portioner basmatiris
1 knipplök
1 msk smör
1 ½ dl vispgrädde
2 tsk maizena
1 ½ msk dijonsenap
1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
3 krm vitpeppar
600 g koljafilé
250 g broccoli
3 msk neutral olja
1 st morot
½ röd paprika
1 knippe romansallad
250 g körsbärstomater
2 tsk vitvinsvinäger
½ kruka gräslök
Salt
Svartpeppar

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Visningar:
362
Sparat:
6

Gör så här

Sätt ugnen på 225°.
Koka ris.

Finhacka knipplök. Smält smör i en liten kastrull och fräs hälften av löken på medelvärme i 2 minuter. Lägg resten av löken i en salladskål.

Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljong och 2 krm vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 2 minuter.

Skär koljafilé i 5 cm breda bitar och krydda med 0,5 tsk salt och 1 krm vitpeppar. Lägg fisken i en ugnsform, häll över såsen och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Ansa och halvera broccoli på längden.
Skär broccolihalvorna i tunna skivor och lägg i
salladsskålen med löken.

Ringla över 1 msk neutral olja och gnugga in oljan med händerna.
Skala och hyvla morot direkt ner i salladsskålen med broccoli.
Tärna röd paprika och strimla romansallad.
Lägg grönsakerna och körsbärstomater i skålen med broccoli.
Ringla över 2 msk neutral olja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök.
Servera med riset och salladen.

LIKNANDE RECEPT

över 2 månader
över 2 månader
av akk
över 2 månader
över 2 månader
av Caddiie
över 2 månader
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT