En riktigt lyxig smörgåstårta som smakar mycket hav. denkan med fördel förberedas dagen innan, men garneras strax färe serveringen.
Instruktioner
- Vispa grädden hårt och vispa därefter i creme fraiche. Smaksätt med kaviar, salt och peppar.
- Lägg 2 Hönökakor mot varandra på ett serveringsfat. Täck kantaen av fatet med remsor av bakplåtspapper fö att skydda.
- Bred på knappt 1/3 av kaviarkrämen.
- Låt krabbpinnarna rinna av och hacka dem. Fördela hacket över krämen. Lägg på 2 Hönökakor men vrid dem 1/4 varv så att skarvarna inte kommer åt samma håll.
- Täck med kräm. Pressa ev ur lite vätska av de tinade, skalade räkorna och fördela dem över krämen. Lägg på 2 Hönökakor och avsluta med att breda krämen över och runt kanten.
Hit kan förberedas dagen före: sätt då tandpetare i tårtan och lägg över plastfilm.
- Garnering: Lägg äggen i kallt vatten och koka ca 7 minuter från första bubblan. Spola dem kalla och skala.
- Skölj och skiva gurkan och fäst skivorna runt tårtans kant.
- Skiva äggen med äggskivare och lägg dem tätt, ytterst på ovansidan.
- Forma den röda kaviaren till små ägg med teskedar och lägg dem inntill äggskivorna.
- Skala räkorna och fördela dem i mitten av tårtan.
- Skala havskräftorna och lägg stjärtatna som ekrar mitt på tårtan. Vik varje laxskiva dubbel och rulla den till en ros. Sätt dem i mitten.
- Skölj och skär citronen i skivor och därefter i små tårtbitar. Lägg en bit mellan varje kaviarägg, garnera därefter med dillvippor.
Publicerat den
27 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar