Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Engelsk banoffee pie

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 2 timmar 30 minuter
Skriv ut

Klassisk dessert till julen mäktig men ack så god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda digestive kexen, muskovadosocker, smält smör, ingefära tills det är väl blandat. Pressa ut smulmassan i en 24 cm i diameter pajform, ställ i kylen för att svalna.
  2. Öppna den kondenserade mjölken häll i en liten kastrull. Placera den i kokande vatten. Låt den småkoka i 1 1/2 till 2 timmar, eller tills den blivit karameliserd och tjock. Rör om då och då. När den är färdig skall den vispas slät.
  3. Tag ut formen ur kylen, häll den avsvalnade toffeen i pajskalet. Skiva bananerna och placera över toffeen. Vispa grädden tjock och bred ut över bananerna. Riv choklad över grädden. Ställ i kylen tills den skall serveras.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • francis 4 augusti 2009

    Dom verkar goda jag ger en fyra francis

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.