En amerikansk paj som har fått sitt namn av de små limefrukterna som växer på Florida Keys.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda i mitten av ugnen ca 8 min.
- Rör ihop äggulorna i en bunke. Rör ner mjölk och limesaft. Häll smeten i formen. Grädda i ytterligare 15 min. Låt kallna. Låt den stå i kyl eller frys minst 3 tim.
Servering:
Låt den frysta pajen stå i rumstemperatur ca 20 min innan servering.
- Sikta över florsocker.
- Garnera med vispad grädde och limeskivor.
Publicerat den
29 oktober 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegod paj! Funkar utmärkt med bara 4 äggulor också så får man inte så mycket vitor över. Jag garnerade förutom grädde även med bär och det passade utmärkt med de syrliga bären till den söta pajen.
Helt underbar! Tyckte mina kompisar också! Var lite skeptisk till det här med kondenserad mjölk, tyckte det lät lite äckligt hihi. Men det var det inte! Så till er som också funderar över det: Det var jättegott! Prova!
Tog också bara fyra äggulor förresten. Glömde jag skriva.
Tog också bara fyra äggulor förresten. Glömde jag skriva.
Tog också bara fyra äggulor förresten. Glömde jag skriva.
Mums, detta var kalas gott! Alla på jobbet älskade den =)
Jättegott!! Jag har bott i Florida och ätit riktig Key lime pie, det här var nära orginalet.
Kanongott! Gjorde detta förra helgen och kommer nog bli fler gånger. Funderar på att riva i lite limeskal i fyllningen nästa gång i hopp om att få ännu mera limesmak :)
Underbart god kommer att göras fler gånger.....
Otroligt god kunde inte sluta äta :)
Jättegod och lätt att lyckas med!
Älskar denna efterrätt :)